Logotyper kommer i alla möjliga former och färger och det är bara fantasin som sätter gränser. På gott och ont.

Om ni ska ta fram ett klädesplagg som bara ska användas vid specifika tillfällen så kan de vara i nästan vilken färg som helst.

En knallgrön jacka och en chockrosa tröja fungerar alldeles utmärkt om de bara ska bäras vid speciella arrangemang där bäraren måste synas.

Annars kanske man bör tänka annorlunda gällande färgvalet, en knallgrön jacka som ser ut som sopgubbarnas dito är kanske inte en jacka som bärare vill använda vid andra tillfällen?

Är ert företags logotype en färggrann skapelse som verkligen sticker ut och som syns på långt håll så kan vi naturligtvis föreslå kläder i liknande färger men här kan vi också hitta andra lösningar.

Inhandla en hel kollektion av kläder

Kanske ska kläderna vara i samma färgtema men de kan alterneras något så att användaren kan tänka sig att bära dem framöver? Ett alternativ är också att använda en neutral basfärg i klädesplagget och att bara ha den färgstarka logotypen som tryck eller dekal.

Har man en logotype i lugnare färger så fungerar det alldeles utmärkt att ha profilkläder i samma färgskala. Kläder kan idag skapas i nästan vilka färger som helst och Profilkläder Stockholm sätter stolthet i att leverera med exakthet.

Man bör dock tänka på att vissa färger kan vara svåra att återskapa i kläder, att det kan ta tid. Ibland går det inte alls men då hittar vi gemensamt en annan lösning!

Om man känner att företagets logotypefärger inte riktigt gör sig i kläder så gör de sig säkert på andra typer av företagsprodukter. Man ska inte glömma att paraplyer används nästan året om, att de flesta har användning för en bra regnponcho, att en ryggsäck kan vara den ultimata presenten och att såväl män som kvinnor bär scarfs.