Ibland kan det vara jobbigt att att organisera upp sitt inköp av nya profilkläder. Personalen går i slitna gamla paltor (kanske till och med utan tryck) och representerar inte alls företaget på ett snyggt och bra sätt när de är ute och representerar.

Kanske har ni inte ens profilkläder sedan tidigare utan personalen går runt i sina privata kläder i en salig blandning av stilar. Det är bara att be att de inte har allt för kass klädsmak, för tro oss, deras stil lämnar intryck bland era kunder och är deras klädstil under all kritik så är det också så ert företag upplevs!

Så det är av största vikt att ni håller en strikt klädkod på er arbetsplats och/eller ser till att era anställda går i väl utvalda profilkläder som ni tagit fram professionellt.

Tids och energikrävande?

Men hur går man lättast tillväga då? Det tar väl både tid, kraft och en massa krångel att beställa kläder med tryck på, eller?

Svaret är: Nej, det behöver inte alls vara speciellt krångligt eller tidskrävande! Det enklaste sättet är att utgå från nedan steg som vi tagit fram för att förenkla processen:

1. Analysera snabbt vilken typ av kläder ni behöver. Är ni inom en specifik bransch där klädseln behöver följa vissa direktiv, till exempel arbetskläder inom bygg? Klädkod på ett kontor? Uniformer på en fabrik? Tänk igenom om ni har speciella behov och skriv ner dessa.

2. Er grafiska profil. Har ni en grafisk profil som ni vill utgå ifrån för att kunna hålla en röd tråd i allt ert PR-material? Om ni inte har en utvecklad profil (det är relativt få företag och föreningar som har) så går det utmärkt att utgå från er logotyp eller annat PR-material ni gjort tidigare och är nöjda med.

3. Inspiration: När ni bestämt ovan två steg är det dags att välja era egna kläder. Lättast är att gå in på en leverantörs hemsida och kolla igenom deras sortiment. Störst i Sverige på profilkläder är tsreklam.se. Där hittar ni tusentals olika modeller att välja mellan och inspireras av. Men blir det inte krångligt med så mycket att välja mellan? Nej, ni kan enkelt kategorisera genom att ställa in önskad färg och prisbild för att få ner antalet alternativ så att det blir mer överskådligt.

När ni väl valt kläder är det bara att skicka in en förfrågan till er leverantör så tar de fram ett exakt pris och en bildskiss med er logo placerad på kläderna i önskade positioner. Vet ni inte riktigt vad som blir bäst kan de göra flera exempel så att ni ser tydligt vilket som är att föredra och kan välja det alternativet!

profilkläder med tryck

Från några dagar till ett halvår

En beställning av profilkläder tar allt mellan några dagar och flera månader att få hem, allt baserat på svårighetsgraden av produktionen. Oftast dröjer det endast några få veckor dock.

Flera månader tar det endast när det gäller specialproduktion av kläder helt från grunden och helt enligt era egna önskemål med unika färger och detaljer.

Ni kan läsa mer om profilkläder på wikipedia genom att klicka här.