När man ger bort ett klädesplagg så vill man att mottagaren skall använda det och när mottagaren använder det så skall det representera ert företag på allra bästa sätt.

Ger man bort en mössa med fint broderi eller tryck så kommer mottagaren inte att använda den, annat än kanske i svampskogen, om den har dålig passform och ser ut som en “billig reklammössa”.

Alltså ska man tänka igenom mössans utformning och färg (ingen använder en mössa som ser ut som ett drinkparaply och syns på långt håll, i alla fall inte på längre sikt).

Samma sak gäller en keps. Gällande kepsen så skall man dock också tänka på mottagaren, är det en ung trendig person som föredrar modellen “truckerkepa” eller en mogen herre som kan tänkas använda huvudbonaden på golfbanan?

Investerar man stort och tar fram en jacka som går att använda på golfbanan så vill man naturligtvis att mottagaren använder den. Det kommer mottagaren inte att göra om den är i alltför gräll färg, om den skriker ut sitt budskap, om den prasslar eller inte står emot alla väder.

Här gäller det att tänka mild, och för golfbanan passande färg, ett diskret broderi eller tryck kanske vid ärmens slut eller på kragen samt ett mjukt och vattenavstötande material som inte blir för varmt.

Är man producent av barnkläder så gäller det att tänka till. Det är inte alla föräldrar som vill att deras barn ska skylta med vare sig märke eller budskap och dagens föräldrar har möjlighet att vara kräsna.

Det finns ett enormt utbud av märken och de är alla lättillgängliga tack vare såväl näthandeln som butikens allt generösare öppettider varför de aldrig kommer att välja ett plagg med alltför grällt tryck.

Att nämna att tryck inte bör synas alltför tydligt är en sanning med modifikation. Ibland vill mottagaren inget hellre än att budskapet eller logotypen verkligen ska synas, här gäller det att ha tungan rätt i mun och känna sin publik!