Det gäller att välja rätt profilkläder för sitt företag. Förvisso handlar det om material, färger och budget men man måste också se till ändamålet. Alltför många företag investerar i profilkläder som inte går att använda och står med ett lager kläder till ingen nytta. Man har bråttom och hinner inte tänka igenom behovet.

Driver företaget en kiosk vid en badstrand så är förmodligen inte en skidjacka det man ska satsa på utan snarare så vill man ha t-shirts, pikétröjor, en tunn sommarjacka och shorts.

Tryck logo på alla era plagg

Det går till och med att trycka logotype på en bikini, ett par badbyxor eller en baddräkt om man skulle ha livräddare som anställda.

Om man istället driver en skidanläggning så passar inte längre shortsen lika bra utan då är det arbetsbyxor, overall, mössa och handskar som gäller. En bra munkjacka för personalen i skiduthyrningen och en fleecejacka för skidlärarna och liftpersonalen kanske kan vara något.

Man ska tänka igenom sitt behov av profilkläder ordentligt. Det är onödigt, både pengamässigt och ur miljösynpunkt, att ta fram kläder som inte används.

Driver man ett företag som har business året runt så kan man ta fram flera olika klädesplagg, så att de anställda kan bära kläder med företagets budskap året om; driver man ett företag som främst är verksamt under en viss säsong så ska man ta fram kläder efter det.

Vill man hålla nere budgeten och bara ta fram ett par klädesplagg vilka kan användas året om så kan man se på just tröjor, oavsett långa eller korta ärmar, pikémodell eller traditionell.

De kan bäras utomhus då det är varmt och inomhus då det är kallt; de kan bäras som ensamt plagg eller under andra kläder. Ett bra val helt enkelt. Kepsar går också att använda nästan året runt, förutom kanske mitt under smällkalla vintern, och även dessa kommer i olika modeller och färger.