Ofta känns det som att bara företag kan investera i profilkläder, men så är naturligtvis inte fallet. På samma sätt som att företag strävar efter att uppnå en professionell och enhetlig bild till omgivningen så vill naturligtvis föreningar och liknande verksamheter även se så seriösa och ordentliga ut.

profilkläder i stockholm

Det behovet uppfyller profilkläder mycket bra. Förutom att det ger ett bra första intryck så skapar profilkläder även en gruppkänsla. Med gemensamma plagg och en röd tråd genom alla era kläder så känner ni er som ett team med ett gemensamt mål.

Som förening undrar ni nog hur detta ska finansieras . Få föreningar har massa pengar över efter att ha betalat för lokal, marknadsföring och alla andra kostnader som tillkommer i föreningsarbete. Lösningen är då att låta kläderna betala för sig själva!

Beroende på organisationens storlek så har ni antagligen redan en webbshop och för mindre föreningar kan en sida på facebook vara ett billigt och praktiskt alternativ. Att be om donationer kan vara svårt, och ofta är medlemmarna betydligt mer villiga att köpa kläder som bär föreningens färger och dess logotyp.

Med lite trixande går det ofta att ordna så att medlemmarna även kan köpa plagg med sitt eget namn på sig. Ett måste för idrotts- och fotbollslag där supportrarna ofta vill ha en äkta “matchtröja” med sitt eget namn på sig.

Lite finare profilkläder kan även användas som en gåva att ge bort till sponsorer och engagerade medlemmar. En fin och relevant gåva kan vara skillnaden mellan att en sympatisör och en trogen sponsor.