Profilkläder och kläder med tryck kan vara en viktig del av ett företags PR maskineri. För en liten extra investering vid inköpet av personalkläder kan ni märka dem med er logo och ert budskap i snygga tryck och brodyrer på passande ställen.

De höjer era kläder och hela intrycket er personal gör inför era kunder. Ni bygger också en starkare gemenskap på arbetsplatsen.

På lång sikt bygger ett profilerat arbetslag upp en stark profil och ert varumärke stärks för varje exponering till både kunder och potentiella kunder. Hur går man då tillväga när man ska bestämma sig för och beställa profilkläder?

Första steget är att analysera behovet på arbetsplatsen, finns några specialbehov av till exempel arbetskläder eller liknande? Några andra unika behov? Oftast på en arbetsplats finns olika behov.

Några kanske utför hårt hantverksarbete, men folket på ekonomiavdelningen har inte samma behov av hantverkskläder utan kanske har större nytta av en kollektion av snygga pikéer och skjortor?

Gå igenom er personal och deras olika behov, fråga dem om det finns något de tänkt på som vore bra att få med. När ni spikat vilka olika typer av profilplagg ni är i behov av är det dags för det roliga, att välja stil och modeller!

Ett sätt att få en bra överblick av utbudet i branschen är att gå in på en av de större leverantörerna av profilkläder som tsreklam.se. Där hittar ni ett stort sortiment och kan enkelt klicka er runt för att leta på produkter i en stil som passar er och ert varumärke.

De säljer online så ni kan som kund handla hos dem vare sig ni sitter i Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan ort!

profilkläder

Gå in på kategorin som har den typen av kläder ni fick fram att ni var i behov av och utgå sedan från er grafiska profil och välj plagg som överensstämmer med ert varumärke.

Enklast är om ni kan enas och bestämma er för en eller två olika klädmärken då dem oftast har plagg som tillhör en kollektion. Då får ni ett unisont utseende på era profilkläder!

Ett av Sveriges och Europas största producenter av profilkläder är New Wave Group. De äger och driver flera av Sveriges största klädmärken inom profilbranschen. Läs mer om dem och hur de hanterade finanskrisen som slog hårt mot profil och presentreklambranschen på Dagens Ps.